u Budrovcima je 28. travnja 2019. održana 24. po redu folklorna manifestacija
„U BUDROVCI, NA NEDILJU BILU“.

                              Opširnije...

 

Pod medijskim pokroviteljstvom Radio Đakova i financijskim pokroviteljstvom Grada Đakova, u Budrovcima je 19. travnja 2009. održana 14. po redu folklorna manifestacija
„U BUDROVCI, NA NEDILJU BILU“.
                               Opširnije.....

U Budrovcima je u subotu i
nedjelju - 20. i 21. rujna 2008. god. svečano proslavljena
25. obljetnica postojanja i djelovanja
Kulturno-umjetničkog društva
„Šokadija“ Budrovci.

OPŠIRNIJE
 

 

 

USKRSNI OBIČAJI I PJESME IZ BUDROVACA....

 

KUD-Šokadija Budrovci

 

KUD-Šokadiaj Budrovački bušari

 

Budrovački bušari 2013.

 

KUD-u „ŠOKADIJA“ BUDROVCI

               Kulturno-umjetničko društvo „Šokadija“ Budrovci postoji i djeluje od 1983. godine. Sudionik je svih važnijih folklornih smotri i manifestacija u Hrvatskoj (državna smotra folklora u Metkoviću, Međunarodna smotra u Zagrebu, „Đakovački vezovi“, „Vinkovačke jeseni“, „Brodsko kolo“, „Baranjski bećarac“ i druge), a razvija i međunarodnu suradnju te surađuje s društvima iz Austrije, Mađarske, Njemačke,Vojvodine i Makedonije.
Društvo je domaćin folklorne manifestacije „U Budrovci, na Nedilju bilu“ koja se održava svake godine na Mladi Uskrs, a u okviru folklornoga programa održava se i smotra pučkoga crkvenog pjevanja. Organizator je i dječje folklorne smotre „Rubina zlatne jeseni“ koja se održava tijekom rujna.
           Dugogodišnji je sudionik „Đakovačkih bušara“. Društvo je nagrađivano za izvornost, tradicionalnost i kreativnost maski i pokladnih kostima, a uz nastup na „Đakovačkim bušarima“ organizator je bušarske povorke i maskenbala u Budrovcima, te pokladne zabave u Đakovu.
 

 

 

 

HOME