U Budrovačkom Brdu, u crkvi svete Klare, 17. lipnja 2017. održana je
 

ZAVJETNA MISA NA ČAST SRCU MARIJINU
 

          Od crkve svetoga Nikole biskupa u središtu sela, predvođena župnikom Damirom Stanićem, skupina vjernika iz Budrovaca pješačila je oko dva kilometra do crkve svete Klare u Budrovačkom Brdu gdje je održana zavjetna misa na čast Srcu Marijinu. Vjernici iz Budrovaca putem su molili krunicu i pjevali marijanske pjesme a pridružili su im se vjernici iz Đakova, Piškorevaca i Đurđanaca pa ih se kod crkve skupilo oko stopedeset. Prije mise bilo je prilike za ispovijed a s domaćim župnikom misu je suslavio i umirovljeni svećenik iz Đakova Vinko Zec. Tijekom propovijedi župnik Damir Stanić, između ostaloga, istaknuo je:

-„Istinska zahvaćenost Bogom i Božjom blizinom usmjerava nas ljudima, čovjeku, bližnjemu u kojemu Bog po nama želi biti blizu. I to je, ako hoćete, i provjera i ispit autentične prave svetosti. Koliko me moja molitva, koliko me susret s Bogom vodi bližnjemu? Koliko sam spreman zaboravljati sebe? Dati se? Pomoći bližnjemu? Pod navodnicima „kiseli sveci“, oni koji su sami sebi umislili da su sveti i pravedni a onda druge samo grde i prezrivo gledaju, nikad nisu istinski susreli Boga. Isto tako ni oni koji si znaju umišljati kako imaju izvanredne Božje darove a onda uglavnom očekuju da im se drugi radi toga dive, ni oni nisu susreli Boga. Susreli su sebe i svoju sliku o Bogu. Naprotiv, Marijin primjer nam pokazuje: istinska zahvaćenost Bogom usmjerava nas ljudima. Čovjeku. Bližnjemu kojemu Bog po nama želi pomoći. Kojemu Bog po nama želi biti blizu. I to prije svega našom blizinom, našim djelima a na zadnje našim riječima.“

Misno slavlje pjevanjem su uveličali članovi Muške vokalne skupine „Bećarine“ Kulturno-umjetničkoga društva „Tena“ Đakovo za koje je prigodni domjenak u svojoj vikendici pripremio Stipa Matovinović – Budrovčanin iz Đakova.
 

 

 

Tekst: Željko Vurm – Foto: Snježana Živić

Home