Nova adresa: www.budrovci.com
 

U dvorani «Budimir» u Đakovu – 25. veljače 2006. godine održana je

 

TRADICIONALNA POKLADNA ZABAVA

 

U organizaciji Kulturno-umjetničkoga društva «Šokadija» Budrovci i pod pokroviteljstvom oko 100 pokrovitelja, održana je u subotu – 25. veljače - ovogodišnja pokladna zabava u đakovačkoj popularnoj dvorani «Budimir».

Na početku programa članovi KUD-a «Šokadija» Budrovci pozdravili su nazočne goste svojom popularnom pjesmom «Oj, Budrovci, selo moje» koju je napisao i uglazbio predsjednik Željko Vurm (a koja je premijerno izvedena prilikom prvoga gostovanja Budrovčana u Austriji kod «Hajdenjaka» - 1984. godine).

Nakon zajedničke večere svih sudionika uslijedio je nastup popularnog budrovačkog mađioničara Josipa Ciganovića i njegove asistentice Danijele, a posjetitelje je zabavljao poznati tamburaški sastav «Mladi šest» i snaša Marija Pavković. Organiziran je i nagradni ples s bananama, te bogata tombola.

Glavni zgoditak – veliki «Samsung» televizor – dar tvrtke «Novocommerce» i njenog direktora Željka Živaljića – na tomboli je dobila obitelj Nikšić iz Đakova, a od većih nagrada treba svakako spomenuti i nagradno ljetovanje na Malom Lošinju pod pokroviteljstvom obitelji Kružić, te na Rapcu pod pokroviteljstvom obitelji Vuković iz Budrovaca, kuhinjske elemente i druge vrijedne nagrade niza pokrovitelja koje su dobili sretni dobitnici tako da je nagrađeni izvlačio sljedećeg.

Svi posjetitelji su izrazili posebno zadovoljstvo nastupom tamburaškog sastava «Mladi šest» i popularne snaše Marije Pavković, pa je zabava produljena, a tamburaši se izražavaju veoma pohvalno o publici i nude svoje sviračke usluge i za druge programe u organizaciji KUD-a «Šokadija» Budrovci.

Ova zabava je tradicionalna i služi «Šokadiji» kao izvor samofinaciranja za brojne aktivnosti koje Društvo organizira tijekom godine (obuku članova, obljetnice i proslave, međunarodna suradnja i suradnja s društvima i kulturnim institucijama u domovini). Stoga, ovim putem, članovi KUD-a «Šokadija» Budrovci zahvaljuju svim našim pokroviteljima i suradnicima na velikoj pomoći i dobro suradnji.

 

 

Tekst i foto: Željko Vurm

HOME