VJERSKI   ŽIVOT

 

Nedjelja bračnih jubileja

U filijalnoj Crkvi svetoga Nikole biskupa u Budrovcima

PEDESETU OBLJETNICU BRAČNOGA ZAJEDNIŠTVA PROSLAVILI SU
STJEPAN I RUŽICA SABOLSKI TE ILIJA I MARIJA JURIĆ

 

U filijalnoj crkvi svetoga Nikole biskupa u Budrovcima (Župa Preobraženja Gospodinova Piškorevci), 14. studenoga 2021. – na 33. nedjelju kroz godinu proslavljena je Nedjelja bračnih jubileja. Slavljenici 50. obljetnice bračnoga zajedništva bila su dva bračna para iz Budrovaca: Stjepan i Ružica Sabolski te Ilija i Marija Jurić. Misno slavlje predvodio je župnik Ivan Lovrić koji je čestitao jubilarcima što su uspjeli sačuvati pedesetogodišnje brakove i što su prepoznali vedriju stranu života te nisu podlegli napastima rastave kao mnogi bračni parovi današnjega vremena. Prenio im je čestitku i Božji blagoslov nadbiskupa Đure Hranića te uručio uokvirene spomenice i prigodne poklone.

Zajedničku molitvu za obitelj molio je zajedno sav puk u crkvi: „Bože ljubavi i dobrote, Tebi povjeravamo svoju obitelj i sve obitelji naše nadbiskupije, domovine i cijeloga svijeta. Oslobodi nas sebičnosti i daruj nam snagu svoga Duha da spoznamo i promičemo svetost braka i obitelji. Učini da i danas sjaji ono što si stvorio na svoju sliku i priliku i posvetio vezom Krista i Crkve. Blagoslovi zajedništvo supruga i daj im milost da velikodušno prihvaćaju dar života. Vjerni svome svetom pozivu neka Te slave i u dobru i u zlu. Prosvjetljuj djecu i mlade: ispuni im srca životnom radošću i snagom istinske ljubavi. Sve nas blagoslivljaj zajedništvom u svetoj Crkvi da se u svakoj našoj obitelji, toj pravoj kućnoj Crkvi, žive i navještaju divna djela spasenja. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.“

Svečanost u Crkvi završila je zajedničkim fotografiranjem a slavljenici su nastavili jubilarnu proslavu u svojim obiteljima.

 

Tekst: Željko Vurm – Foto: Monika Martinović

 

NASLOVNICA