U nedjelju – 8. siječnja 2023. održana je

 

REDOVNA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA
KUD-a „ŠOKADIJA“ BUDROVCI

 

Izvješće o radu u proteklom razdoblju podnio je predsjednik Josip Ručević a blagajničko izvješće i izvješće Nadzornog odbora pročitao je Luka Dorić. Nakon stanke zbog pandemije korona virusa, Društvo se ponovno aktiviralo i ostvarilo brojne aktivnosti uključujući i međunarodnu suradnju s prijateljskim Društvima iz Austrije i Mađarske te nedavno snimanje priloga o Badnjaku i božićnim običajima za Osječku televiziju. Povećane su i aktivnosti dječje folklorne skupine. Članovi Društva i gosti skupštine dali su podršku Upravnom odboru pa su u planu nove aktivnosti, jer KUD "Šokadija" Budrovci ove godine slavi 40. obljetnicu postojanja i neprekidnoga djelovanja na području očuvanja folklorne baštine i kulturne tradicije.
Skupštinu su pozdravili prigodnim riječima Đuro Sito – predsjednik VMO Budrovci čestitao je novu godinu i rekao da je KUD na ponos sela, jer se oporavio poslije korone i nastavio s aktivnostima. S obzirom na situaciju nije lako djelovati, ali KUD radi i ima dobru suradnju s Mjesnim odborom. Društvo ne može funkcionirati ako nema i mlađe i starije članove. Svatko treba naći svoj interes i pomagati u radu Društva. Poželio je KUD-u uspjeh u radu na ponos svih mještana.
Anita Lučić, tajnica KUD-a Kuševac izrazila je zadovoljstvo odazivom članova i aktivnostima Društva i poželjela daljnji uspješan rad.
Branko Vidaković – MVS „Bećarine“ KUD-a „Tena“ Đakovo – Čestitao je na dosadašnjem uspješnom radu. U ovim teškim vremenima preostaje puno truda i rada. Poželio je puno uspjeha u daljnjem radu.
Ivica Galić – KUD treba proširiti i nastaviti djelovanje. Teško je b io i u ratnim vremenima. Želi da članovi poštuju rad i odluke Uprave, ali i svih članova. Demografska slika je loša, ali treba naći načina da se svatko aktivira. Usporedio je nekadašnji i sadašnji rad. Uvijek je bilo poteškoća, ali ljudi su bili složni. Tako i sada treba imati cilj i složno raditi pa uspjeh neće izostati. Treba koristiti sve potencijale a pomoći će i stariji. Želi sve najbolje u daljnjem radu.
Prijedlog programa rada i financijski plan za 2023. godinu predložio je predsjednik Ručević a članovi Skupštine su ga jednoglasno prihvatili.
Predloženo je da se ubuduće plaća članarina u iznosu od 5 € godišnje. Prijedlog je prihvaćen. Ivica Galić je donirao KUD-u 100 €.
Anica Budrovac je predložila da se zahvali Josipu Ručeviću, našemu Budrovčaninu iz Švedske (imenjaku i prezimenjaku predsjednika KUD-a) koji redovito prati aktivnosti KUD-a i prezentira ih na budrovačkoj web stranici.

Članovima Skupštine i gostima predsjednik Josip Ručević podijelio je nove zidne kalendare KUD-a „Šokadija“ Budrovci koji je tiskan povodom nove godine.

 

 

 

Tekst i foto: Željko Vurm

HOME