U Budrovačkom Brdu, naselju između Budrovaca i Đurđanaca, 11. kolovoza 2021. svečano je

 

PROSLAVLJEN BLAGDAN SVETE KLARE

 

Pred kapelicom Svete Klare okupili su se hodočasnici iz Budrovaca, Đakova i okolnih mjesta te iz okolice Požege i Pleternice a misno slavlje predvodio je vikar župe Svih svetih iz Đakova – velečasni Dominik Nedeljković. U propovijedi posvećenoj životu i djelovanje Svete Klare istaknuo je:

-„Draga braćo i sestre, od današnje svetice Svete Klare svatko od nas može naučiti jako puno. Ostaviti svoj stari život i krenuti za Bogom. Ostaviti onaj život grijeha iza sebe i konačno krenuti naprijed, jer stari život, kakav god bio, ne smije nam biti ni prepreka ni kamen spoticanja,  jer vjerujemo da je Bogu sve moguće. Bogu koji nam je oprostio grijehe i koji nam je u životu pružio još jednu priliku, Hajdemo danas, na blagdan Svete Klare, odlučiti predati život u ruke Božje kao što je to i ona učinila. Odbaciti ono što je zlo i krenuti naprijed Kristovim putem,  jer tamo nas čeka zlatna medalja, tamo nas čeka prvo mjesto.  Jer kako kaže Sveta Klara: „Uvijek gledaj na svoj početak.“ Uvijek zato budimo zagledani u Isusa kojemu smo povjerovali.  Jako je važno u našem životu, a to nas uči i današnji blagdan, nemojmo gubiti nadu. Nadu koja nas hrani i koja nas tjera naprijed. Sveta Klara nije izgubila nadu da će krenuti za svetim Franjom i sve ostaviti iza sebe. Mnogi sveci nisu gubili nadu da će postati sveti. Na to nas potiče papa Franjo kada kaže:  „Nemojte da vam ukradu nadu.“ To je, braćo i sestre, i za nas poruka. Nemojmo se prestati nadati da može biti bolje, da možemo imati novi život i da možemo postići svetost i krenuti naprijed. Sveta Klara neka nam u tome bude primjer  i moćna zagovornica kod Boga.“

Stanovništvo Budrovačkog Brda i brojni vlasnici kuća za odmor slave blagdan Svete Klare i kao crkveni god pa su poslije mise nastavili druženje u svojim objektima, u prekrasnom ambijentu vinograda, voćnjaka i njiva.

 

     

 

Tekst: Željko Vurm – Foto: Snježana Živić

 

HOME