Božić 2023.

 

SLAVLJENE ISUSOVA POROĐENJA U BUDROVCIMA

           

           Polnoćka je stigla u Budrovce bez snijega i nekadašnjeg zimskog ugođaja a Budrovčani su obilježili Isusovo porođenje mirno i dostojanstveno. Misu polnoćku predvodio je velečasni Davor Senjanin a božićne pjesme, kao zbor i orkestar, izvodili su crkveni i folklorni pjevači te članovi Budrovačkog orkestra koji su svirali u tambure i harmonike. Izvedbom je ravnao Željko Vurm, orguljaš Crkve svetoga Nikole biskupa Budrovci. Poslije polnoćke Mjesni odbor Budrovci počastio je Budrovčane kuhanim vinom i toplim čajem a tamburaši su zasvirali šokačko kolo i razveselilisudionike božićnog slavlja.

Na prvi dan Božića misno slavlje predvodio je domaći župnik Ivan Lovrić a nastupali su isti pjevači i svirači. Ljudi su se veselili Božiću i lijepom sunčanom danu pri temperaturi od 13° C te su opet zaplesali i zapjevali pred crkvom uz budrovačke tamburaše.

Drugoga dana Božića, na Svetog Stjepana, misu je predvodio domaći župnik koji je prenio vjernicima Božićnu čestitku nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije -  monsinjora Đure Hranića.

 

 

 

 

Tekst i foto: Željko Vurm

NASLOVNICA